Administrator

Administrator

Jaarthema

Dat heet dan gelukkig zijn, over geluksvogels enzo!

Iedere maand zal er een andere 'geluksvogel' in de focus staan. De 'echte' geluksvogels zullen ook verschillende keren tijdens het schooljaar langs komen op onze school. Zij willen samen met de kinderen zoeken naar betere vriendschappen, meer verdraagzaamheid en respect t.o.v. elkaar, ouders, leerkrachten ...De geluksvogels komten de eerste schooldag langs om iedereen welkom te heten en te tonen dat zij er dit schooljaar ook zullen bij zijn. In de eerste week van het schooljaar komt er een verteltheater naar onze school die de kinderen via vertellingen helemaal warm zullen maken om op stap te gaan met de geluksvogels. Om de groepsfeer in de klassen te verhogen zullen er vijf opdrachten uitgevoerd moeten worden tijdens het schooljaar, indien de kinderen slagen in hun opdrachten zullen ze met de klas een verrassing kunnen verdienen.

 

(Bekijk het filmpje onderaan de pagina.)

Dagverslag

 

Het weer

 

Ziekenboeg

 

Eten

 

 

We begonnen de dag met een stevige wandeling naar Bokrijk. Daar gingen de kinderen in verschillende groepjes deelnemen aan allerlei workshops zoals potten bakken, huisje van Oevel bezoeken, werken op een boerderij, naar school gaan en de kerk zoals de mensen dit vroeger deden... Wat hebben wij het toch goed nu ;-).

De valkenier kwam zoals beloofd een dagje later. Wat een grote knappe vogels: de Amerikaanse woestijnbuizerd, zeearend, gier, ....
Nu gaan we volop genieten van de bonte avond!

 

Tot morgen, dan zijn we daar live!

We begonnen met een actief bosspel, waar ook de juffen aan hebben deelgenomen... Wat konden die juffen snel lopen (was de verbaasde reactie van verschillende kinderen).

We genoten van onze pick-nick en vertrokken richting speeltuin Bokrijk. Na een leuke speelnamiddag kwamen we aan in onze herberg om te smullen van onze spaghetti en het slechte nieuws door te spoelen. De valkenier kon niet komen omwille van een zieke vogel... MAAR hij komt morgen!

 

Tot morgen!

De eerste dag zit er bijna op.. hier nog even een kort verslagje van onze dag! We begonnen iets later dan gepland... maar zijn toch op tijd aan het blote voetenpad geraakt. Door stenen, takken en water liepen de kinderen gezwind met hun blote voeten door het bos. Daarna genoten we van een lekkere pick-nick want onze maagjes waren aan het knorren. Vervolgens zetten we onze reis verder richting Genk. De kinderen genoten van een verfrissende duik in het zwembad.(voor de durvers was dit een duik van de grote springplank). Dan reden we richting Hertberg. De kinderen installeerden hun kamers & maakten zich klaar voor het avondmaal: kervelsoep, stoofvlees met patatjes en salade en als dessert een potje pudding. Nu spelen de kinderen volop in het bos en degene die willen, schrijven tussendoor enkele kaartjes. Daarna vertrekken we richting dromenland... TOT MORGEN!

Een mooi verhaal gemaakt door juf Els en haar vriendjes van 3KA!

(Bekijk dit spannende avontuur onderaan deze pagina...)

Hier kan je de website met oefeningen voor het 6de leerjaar vinden: http://klas6hetlo.yurls.net/

Hier kan je de website met oefeningen voor het 5de leerjaar vinden: http://klas5hetlo.yurls.net/

Hier kan je de website met oefeningen voor het 5de leerjaar vinden: http://klas5hetlo.yurls.net/

Pagina 1 van 3
Go to top